Gyakran ismételt kérdések

Belépés, regisztráció, előfizetés

Kérdőív létrehozás, szerkesztés

Tesztelés

Közzététel (publikálás)

Eredmények feldolgozása

Belépés, regisztráció

1.1 Elfelejtettem a jelszavam. Hogyan kérhetek új jelszót?

Új jelszó kéréséhez kattintson belépőképernyőnkön a felhasználónév alatt található Elfelejtett jelszó feliratra vagy látogasson el a http://unipoll.hu/LostPassword.aspx oldalra! Új jelszó kérésekor a program új jelszót küld Önnek, amit belépés után módosíthat.
vissza a lap tetejére ^

1.2 Hogyan módosíthatom a jelszavam?

Jelszó módosítása a jobb felső sarokban található felhasználónévre kattintva lehetséges. Módosításhoz meg kell adnia régi jelszavát, majd az új jelszót kétszer.
vissza a lap tetejére ^

1.3 Hogyan fizethetek elő bankkártyával?

Azért, hogy Ön biztonságosan fizethessen elő szolgáltatásainkra bankkártyája segítségével, egy megbízható, kifejezetten erre szakosodott pénzügyi szolgáltató, a világszerte használt és ismert PayPal nyújt segítséget. Az UniPoll ezért semmilyen bankkártyával kapcsolatos információt nem tárol Önről.

Hogyan is zajlik az előfizetési folyamat?


Előfizetéshez UniPollban regisztrált e-mail címre van szükség. Ha ilyennel nem rendelkezik, regisztrálhatja e-mail címét a www.unipoll.hu oldalon, az előfizetési folyamat keretében is. Ha Önnek már van UniPollban regisztrált e-mail címe, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava segítségével, majd kattintson a jobb felső sarokban található „csomag” feliratra.

Ekkor egy listában láthatja korábbi előfizetéseit. Új előfizetés vásárlásához vagy meglévő meghosszabbításához válasszon az Előfizetés vagy a Meghosszabbítás lehetőségek közül. A csomag és az előfizetési időtartam megadása után válasszon fizetési módot.

Amennyiben Ön a fizetés időtartamánál az „Automatikusan megújuló” lehetőséget választja, a fizetésre csak PayPal felhasználói fiókkal van lehetősége. Ha nincs ilyen fiókja és automatikusan megújuló előfizetést szeretne, kérje ügyfélszolgálatunk segítségét a support@unipoll.hu címen.

Fizetés bankkártyával


Ha Ön a bankkártyával szeretne fizetni, válassza a bankkártyás fizetés lehetőséget (MasterCard, Visa, stb) és kattintson a tovább gombra.

PayPal bankkártyás opciók

A tovább gombra kattintva adja meg a számlázáshoz szükséges adatokat az UniPoll felületén. A „Tovább a fizetésre” gombra kattintva Önt a PayPal felületére irányítjuk. Bankkártyás fizetés esetén a „Pay with my credit or debit card” részben adja meg bankkártya adatait, majd kattintson az ellenőrzéshez a „Review and continue” feliratú gombra a felvitt adatok ellenőrzéséhez és a fizetéshez.

PayPal bankkártyás fizetés űrlap

A fizetést követően a PayPal visszairányítja Önt az UniPoll oldalára, ahol megkezdheti a megvásárolt csomag használatát.
vissza a lap tetejére ^

1.4 Hogyan fizethetek elő PayPal fiókkal?

Ha Ön rendelkezik PayPal felhasználói fiókkal, válassza a PayPal lehetőséget a fizetési módok között.

PayPal PP opció

A számlázási adatok megadása után kattintson a „Tovább a fizetésre” feliratú gombra. Ekkor a PayPal weboldala nyílik meg, amely bejelentkezési lehetőséget kínál PayPal felhasználói fiókkal rendelkezők számára.
PayPal PP fizetés űrlap

A PayPal rendszerben regisztrált e-mail címe és jelszava megadásával bejelentkezhet a rendszerbe és jóváhagyhatja a teljesítési megbízást vagy megbízásokat automatikusan megújuló előfizetés esetén. Automatikusan megújuló előfizetéseit is ezen a felületen kezelheti. Az előfizetést követően megtekintheti előfizetéseit a www.unipoll.hu címen bejelentkezve, a „csomag” hivatkozásra kattintva.
vissza a lap tetejére ^

1.5 Hogyan fizethetek elő átutalással?

Ha nem áll rendelkezésére bankkártya vagy PayPal felhasználói fiók, lehetősége van szolgáltatásunk megrendelésére és utólagos rendezésére. Kérjük, hogy ilyen igényét e-mailben jelezze felénk, a support@unipoll.hu címen és munkatársunk felveszi önnel a kapcsolatot adategyeztetés céljából.
vissza a lap tetejére ^
Kérdőív létrehozás, szerkesztés

2.1 Mit jelent az, hogy a kitöltők köre nyitott vagy zárt, hogyan kezeli a program az anonimitást?

A kitöltők köre akkor zárt egy kérdőív esetén, ha ismert a kitöltők teljes csoportja. Ilyen kérdőíveknél, ha az anonim kitöltést állítjuk be, a kitöltők azonosítója nem kerül összerendelésre a válaszukkal, vagyis a kérdésekre adott válaszok nem köthetőek személyhez. Személyes kérdőív esetén visszakövethető, hogy ki milyen választ adott egy kérdésre. Ha a kitöltők köre nyitott, a kérdőívhez bárki hozzáférhet a kérdőív linkjének birtokában. Az ilyen kérdőíveket az anonimitás miatt a link birtokában bárki akárhányszor kitöltheti.
Kitöltők köre zárt Kitöltők köre nyitott
Anonim titkos szavazás név nélküli szavazás honlapon
Személyes nyílt szavazás nyílt regisztráció honlapon

A szürkével jelölt típusú kérdőívek kitöltésekor az UniPoll e-mail cím alapján azonosítja, hogy az adott kitöltő elkezdte-e a kitöltést vagy be is fejezte. A megszakított kitöltések ilyen kérdőívek esetén a megszakított oldaltól folytathatóak.
vissza a lap tetejére ^

2.2 Milyen elemekből épül fel egy UniPoll kérdőív?

Elem Leírás
Kérdés Legkisebb egység, ami a válasz típusa szerint megállapított kérdésből (kérdéstípusból) áll.
Kérdéscsoport Kérdések nem kötelező összefoglaló eleme. Címe és leírása opcionálisan megjeleníthető. Alapértelmezetten nem jelenik meg a kitöltő számára. Akkor érdemes alkalmazni, ha egy oldalon belül szeretnénk elkülöníteni kérdések csoportjait.
Oldal Kérdések vagy kérdéscsoportok összefoglaló eleme, amelynek megjelenését feltételhez köthetjük, s ezzel elágazásokat hozhatunk létre. Az egy oldalra helyezett kérdések megegyeznek egy papír alapú kérdőív oldalával: egy oladon azok a kérdések jelennek meg, amelyek lapozás nélkül egy oldalon egyszerre láthatóak.
Fejezet Nagyobb tartalmi összefoglaló egység. Az oldalak tartalmi csoportosítására szolgál. Megjelenítési feltételek használatával nagyobb egységekre vonatkozó elágazásokat definiálhatunk kérdőívünkben.

vissza a lap tetejére ^

2.3 Milyen kérdéstípusok közül választhatok?

Kérdés típusa Leírás
Egysoros szöveges válasz Egyszerű kérdések, amelyekre rövid, egysoros szöveges választ adhat a kitöltő.
Többsoros szöveges válasz Egyszerű kérdések, amelyekre hosszabb, szöveges választ várunk. A szövegbeviteli mező több sorban jelenik meg.
Válasz dátummal Dátumválasztó gombbal választhatunk naptárból. A dátumok manuálisan is megadhatóak.
Válasz dátummal és idővel Dátumválasztó gombbal választhatunk naptár alapján dátumot és időt. A dátumok manuálisan is megadhatóak.
Válasz e-mail címmel Egy egysoros szövegbeviteli mezőben adhatunk meg e-mail címeket, amelyek formátumának helyességét kitöltéskor ellenőrzi a program.
Válasz számmal Egysoros szövegbeviteli mezőben kérhetőek be különböző szempontok szerint (minimum-maximum értékek, alapértelmezett értékek) szám válaszok. A megadott szempontokat ellenőrzi a program kitöltéskor.
Lista egy választható értékkel Legördülő listából vagy rádiógombokkal történő kiválasztással kérhetjük be a kérdésre a választ előre definiált értékkészletből.
Lista egy választható értékkel - egyéb opció Egyéb opció esetén egy plusz szöveges mező jelenik meg a listában, amely szabadon tölthető. Lehetőség van egyedi egyéb opció használatára is, ilyenkor a szerkesztő adhatja meg, hogy mi legyen az egyéb válaszlehetőség neve.
Lista több választható értékkel Jelölőnégyzetek segítségével kérhetjük be a felhasználó válaszait. Megadhatjuk, hogy maximálisan hány választ fogadunk el, amelyet a program kitöltéskor ellenőriz.
Lista több választható értékkel - egyéb opció Egyéb opció választásakor egy szabadon tölthető szövegbeviteli mező jelenik meg a többes választási lehetőségek között. Lehetőség van egyedi egyéb opció használatára is, ilyenkor a szerkesztő adhatja meg, hogy mi legyen az egyéb válaszlehetőség neve.
Rangsorolás, egyéni lista készítés Rangsorok, listák készítése, amelyeket a kitöltő az egérrel a helyezésnek megfelelő helyre húzva készíthet el. Beállítható, hogy egy elemet egyszer vagy többször lehessen használni, illetve hogy minden elemet fel kell-e használni a rangsoroláskor.
Osztályozás Likert skálán Minimum, közép és maximum érték megadásával rangsorolás egy ötfokozatú skálán.
Osztályozás csúszkán Minimum, maximum értékek és lépték megadásával készül egy csúszka, amelyen az így létrejövő értékekkel adhatja meg kitöltő a válaszát több szempont alapján.
Osztályozás csillagokkal Csillagokkal értékelhetünk különböző szempontok szerint, ahol a kevés csillag alacsonyabb értéket, a több csillag magasabb értéket jelent. A csillagok számát a szerkesztő definiálja. Ahány csillagot szeretne adni a kitöltő az adott szempontra, annyi csillagott kell megjelölnie az értékeléshez.
Táblázat soronként egy választható értékkel Egy táblázatba vannak szervezve a kérdések, amelyben a kérdések sorokban, a válaszok pedig az oszlopokban jelennek meg. A kitöltő soronként egyetlen választ adhat meg rádiógombok segítségével, a táblázat megfelelő cellájába kattintva.
Táblázat soronként több választható értékkel Egy táblázatba vannak szervezve a kérdések, amelyben a kérdések sorokban, a válaszok pedig az oszlopokban jelennek meg. A kitöltő soronként több választ is megadhat jelölőnégyzetek segítségével, a táblázat megfelelő cellájába kattintva.
Táblázat cellánként legördülő listával Egy táblázatba vannak szervezve a kérdések, amelyben a kérdések sorokban, a szempontok pedig az oszlopokban jelennek meg. A szerkesztő által definiált listából választva minden cellában egy legördülő lista jelenik meg ugyanazzal az értékkészlettel, ezek a válaszlehetőségek.
Egyéb elem – szöveg Olyan magyarázó elem, amelyben nem teszünk fel kérdést.

vissza a lap tetejére ^

2.4 Hogyan készíthetek elágazásokat?

Elágazásokat oldalakra és fejezetekre vonatkozóan definiálhatunk. Az elágazások rendszere az előre definiált feltételek együttes teljesüléséhez van kötve: a kitöltő válaszai alapján, - ha minden megadott feltétel teljesül, - jelenik meg az adott elem kitöltéskor. A Feltétel hozzáadása gomb megnyomása után megjelennek a kérdőívben korábban szereplő kérdések, amelyek közül beállíthatjuk, hogy az adott elem (oldal vagy fejezet) mely válaszok esetén jelenjen meg. A kitöltő válaszától függ tehát, hogy az adott elem megjelenik-e vagy sem.
vissza a lap tetejére ^

2.5 Milyen kapcsolat van az elágazások (feltételek) között?

Az egy elemhez definiált megjelenítési feltételek között ÉS kapcsolat van. Több feltétel megadása esetén akkor jelenik meg a kitöltő számára az adott elem, ha az összes feltétel teljesül.
vissza a lap tetejére ^

2.6 Nem tudok megjelenítési feltételeket definiálni az első és utolsó oldalakhoz és fejezetekhez. Miért?

Az első és az utolsó fejezetek és oldalak kötelező részei a kérdőívnek, így azok minden kitöltés során meg fognak jelenni minden kitöltő számára. Ezen elemek megjelenítése ezért nem köthető feltételhez.
vissza a lap tetejére ^

2.7 Milyen csatornákon értesíthetem a kitöltőket, hogy kitölthetik a kérdőívemet?

Lásd: "Milyen csatornákon értesíthetem a kitöltőket, hogy kitölthetik a kérdőívemet?" a Publikálás című fejezetben.
vissza a lap tetejére ^

2.8 Hogyan tölthetek be egy kész sablont?

Kattintson az Új kérdőív gombra, majd a lap alján keresse ki számítógépéről a feltölteni kívánt kérdőívet a Tallózás segítségével! Kattintson a Feltöltés gombra!
vissza a lap tetejére ^

2.9 Hogyan menthetek el egy kérdőív sablont?

A Közzététel menüpontban található Sablon exportálása gombra kattintva kinyerhető egy xml fájlba a kérdőív szerkezete. A kérdőív alapadatait a sablon legközelebbi beolvasásakor ismét meg kell adni, mert ezek az információk nem tárolódnak az export fájlban.
vissza a lap tetejére ^

2.10 Mikor tudom módosítani a kérdőívemet?

Lásd: "Mikor tudom módosítani a kérdőívemet?" a Publikálás című fejezetben.
vissza a lap tetejére ^

2.11 Miért nem jelennek meg a szerkesztési lehetőségek?

Lásd: "Miért nem jelennek meg a szerkesztési lehetőségek?" a Publikálás című fejezetben.
vissza a lap tetejére ^

2.12 Hogyan másolhatok elemeket? (Kérdést, oldalt, fejezetet)

Az egérmutatóval az adott elemre mutatva megjelennek a műveleti lehetőségek. A másolást két egymást fedő papír ikon jelzi.
vissza a lap tetejére ^

2.13 Nem tudom törölni/kivágni az első fejezetet/oldalt. Miért?

Az első fejezet és annak első oldala, valamint az utolsó fejezet és annak utolsó oldala kötelező elemei a kérdőívnek, mert mindig ezekkel kezdődik és végződik a kitöltés. Ezen elemek módosíthatóak, de nem törölhetőek.
vissza a lap tetejére ^

2.14 Képet szeretnék beilleszteni a kérdésembe. Hogyan tehetem?

Kérdés szerkesztésekor, a kérdés alatt, a megjegyzés részben található egy gomb „kép” felirattal. A Kép tulajdonságai kisablakban a mezők kitöltésével adhatjuk meg a feltölteni kívánt kép helyét.
A kép HTML beágyazással is elhelyezhető a kérdés megjegyzés részében. Kódnézethez kattintson a Forráskód gombra, majd tegye a beszúrni kívánt kép URL-jét az alábbi hivatkozásba: <img src="http://a2.twimg.com/profile_images/1258555027/unipoll_logo_uj02.jpg" /> Az aláhúzott részbe a beilleszteni kívánt hivatkozást másolja be, majd végül nyomja meg a Minta felirat alatti frissítés gombot! Az előnézetben ekkor megjelenik a beilleszteni kívánt képi objektum.
vissza a lap tetejére ^

2.15 Videót szeretnék beilleszteni a kérdésembe. Hogyan?

Kép beszúrásához hasonlóan, kérdés szerkesztésekor váltsunk HTML szerkesztő nézetbe (Forráskód gomb a Megjegyzés mező szerkesztőlécében), majd illesszük be a videómegosztó alkalmazás által generált HTML kódot a megjegyzés mezőbe! A minta felirat alatti frissítés gombbal tekinthetjük meg a kérdés előképét.
<iframe height="349" frameborder="0" width="425" src="http://www.youtube.com/embed/poDRw_Xi3Aw" allowfullscreen=""></iframe> vissza a lap tetejére ^

2.16 Hogyan másoljak kérdőívet?

Kérdőív másolása akkor lehetséges, ha már létre lett hozva a programban legalább egy kérdőív. A másolás a Saját kérdőívek felületről lehetséges. A két egymást fedő lap ikon jelképezi a másolás funkciót.
vissza a lap tetejére ^

2.17 Hogyan térhetek vissza a menübe, a kérdőívek listájához?

Kérdőív szerkesztésekor minden szerkesztőoldal alján található egy vissza vagy mégsem gomb. Ez a gomb mindig a Kérdőívek menüpontra navigál, illetve a bal felső sarokban található UniPoll logóra kattintva is bármikor visszatérhetünk a kérdőívek listájához.
vissza a lap tetejére ^
Tesztelés

3.1 Mit értünk tesztelésen?

Tesztelés során a kitöltő úgy haladhat végig a kérdőív kérdésein, hogy a válaszok rögzítése nem történik meg. A tesztnézet abban különbözik az éles kitöltés nézetétől, hogy megjelennek az oldalszámok is, amelyekkel a kötelezőként beállított kérdések kitöltés nélkül átlapozhatóak. A Kérdőív tesztelése gomb a Kérdőív felépítése és a Beállítások menüpontban található.
vissza a lap tetejére ^

3.2 Hogyan oszthatom meg a kérdőívem másokkal teszt célból, még az éles kitöltés előtt?

Gyakran felmerül az igény, hogy miután a kérdőív szerkesztője elkészül a kérdőívvel, a publikálás előtt szeretné megosztani másokkal megtekintésre, véleményezésre a munkáját. Ilyenkor érdemes időlegesen publikálni a kérdéssort. A kérdéssor időleges publikálásához publikáljuk kérdőívünket a kitöltés kezdő- és végdátumának megadásával, majd osszuk meg a véleményezőkkel! Ha a véleményezők kitöltötték a kérdőívet, (mivel ezek teszt jellegű kitöltések, rögzített válaszokkal,) vonjuk vissza a kitöltést és töröljük az eddigi válaszokat a Közzététel menüponton található Közzététel visszavonása és a Minden válasz törlése gombokkal! Figyelem! A Minden válasz törlése gomb megnyomására minden addig beérkezett válasz visszavonhatatlanul törlésre kerül! Ha a véleményezőknek voltak módosítási javaslataik, az újbóli (éles) publikálás előtt van mód a szerkesztésükre.
vissza a lap tetejére ^
Publikálás

4.1 Hogyan publikálhatom a kérdőívemet?

Ha elkészült a kérdőív és szeretné rögzíteni a válaszokat, publikálja a kérdőívet a közzététel dátumának megadásával! Ha a publikált kérdőívhez még nem rendelt kitöltőket, rendelje hozzá őket a publikálás után!
vissza a lap tetejére ^

4.2 Mikor tudom módosítani a kérdőívemet?

Kérdések, elírások módosítására csak a közzététel visszavonása után van lehetőség. A szerkesztőgombok mindig a szerkesztendő elem sorának végén találhatóak. Akkor jelennek meg, ha az egérmutatóval a szerkesztendő elem fölött állunk. A szerkesztésen kívül ilyenkor más műveleti gombok is megjelennek, ezek segítségével lehet a kérdéseket, oldalakat, fejezeteket másolni, kivágni vagy törölni. Ha vágólapra kerül egy elem, megjelenik a beillesztés ikonja is, amire kattintva beilleszti a program a másolt elemet az aktuális elem után.
Ha a kérdőívhez már tartoznak kitöltések, a szerkesztés korlátozva lesz.
vissza a lap tetejére ^

4.3 Miért nem jelennek meg a szerkesztési lehetőségek?

Lásd: "Mikor tudom módosítani a kérdőívemet?" a Publikálás című fejezetben.
vissza a lap tetejére ^

4.4 Mit jelent az, hogy a kitöltők köre nyitott vagy zárt, hogyan kezeli a program az anonimitást?

Lásd: "Mit jelent az, hogy a kitöltők köre nyitott vagy zárt, hogyan kezeli a program az anonimitást?" a Kérdőív létrehozás, szerkesztés című fejezetben.
vissza a lap tetejére ^

4.5 Milyen csatornákon értesíthetem a kitöltőket, hogy kitölthetik a kérdőívemet?

UniPoll értesítő e-mail: A közzététel menüpontban található az Értesítő e-mail rész. Itt lehet testre szabni és beállítani, hogy kitöltőink a közzététel időpontjában milyen megjelenésű és tartalmú értesítést kapjanak. Az értesítő e-mailek kötelező része a [[surveylink]] hivatkozás, amelyet a program a kérdőív linkjére cserél automatikusan.
Tipp: Használja a dupla kapcsos zárójelben szereplő behelyettesíthető mezőket!

UniPoll emlékeztető e-mail: Azok a kitöltők kapják meg, akik már elkezdték a kitöltést és még nem fejezték be, illetve azok, akik még nem kezdték meg a kitöltést egyáltalán a megadott időpontig. Emlékeztető e-mail küldése csak azoknál a típusoknál lehetséges, ahol a kitöltők köre zárt. Az emlékeztető e-mailek kötelező része a [[surveylink]] hivatkozás, amelyet a program a kérdőív linkjére cserél automatikusan.

Link küldése e-mailben: Abban az esetben, ha a kitöltők köre nyitott, lehetőség van a kérdőív linkjének másolására és továbbküldésére saját levelezőprogramjából.

Facebook megosztás: Kérdőíve megosztható Facebookon is, ha regisztráció nélkül kitölthető kérdőíve linkjét beilleszti a hírfolyamba. A linket a ShareThis segítségével egy kattintással is megoszthatja.

Twitter megosztás: Tweetelje ki regisztráció nélkül kitölthető kérdőíve linkjét! Tipp: Ha kevés a 140 karakter, rövidítse le a kérdőív URL-jét a https://bitly.com címen található rövidítő segítségével! Kitöltők hozzárendeléséhez használja a Kitöltők hozzáadása gombot és a közzététel kezdeténél beállított időpontban értesítést küldünk a megadott e-mail címekre! Ha a közzététel kezdetéül beállított időpont már elmúlt, az értesítő levelek generálása a mentés pillanatában kezdődik meg.

Kitöltők köre zárt Kitöltők köre nyitott
UniPoll értesítő e-mail + +
UniPoll emlékeztető e-mail + -
Link küldése e-mailben - +
Facebook megosztás - +
Twitter megosztás - +

vissza a lap tetejére ^

4.6 Mit jelentenek az e-mail státuszok?

Az e-mail státuszok segítenek az értesítő és az emlékeztető e-mail üzenetek életútjának nyomon követésében. Az alábbi táblázatban olvasható, hogy milyen státuszokkal talákozhat.

Státusz Sikeres kézbesítések
Amíg a kérdőív nincs közzétéve, nem jelenik meg ikon
Feldolgozás előtt A levélküldési kérés feldolgozása még nem történt meg.
Feldolgozás alatt A levélküldési kérés feldolgozása megkezdődött
Kézbesítve A levél megérkezett a címzetthez.
Levél megnyitva A levelet a címzett megnyitotta.
Kérdőív megnyitva A kérdőívet a címzett megnyitotta.
Státusz Hibás kézbesítések
A fogadó szerver tiltotta a címzettet A címzett létezik, de tiltólistán van a feladó.
Sikertelen kézbesítés A kézbesítés nem sikerült betelt postafiók, hibás e-mail cím vagy a szerver sikertelen elérése miatt.
A címzett levélszemétnek jelölte A címzett a levelet kéretlen levélnek jelölte.
Átmenetileg nem kézbesíthető A levél nem kézbesíthető átmenetileg. Később újból próbálkozunk.

vissza a lap tetejére ^

4.7 Mi az az emlékeztető e-mail, kik kapják és hogyan használhatom?

Azok a kitöltők kapják meg, akik már elkezdték a kitöltést és még nem fejezték be, illetve azok, akik még nem kezdték meg a kitöltést egyáltalán. Emlékeztető e-mail küldése csak azoknál a kérdőíveknél lehetséges, ahol a kitöltők köre zárt Az emlékeztető e-mailek kötelező része a [[surveylink]] hivatkozás, amelyet a program a kérdőív linkjére cserél automatikusan.
vissza a lap tetejére ^

4.8 Hogyan használjak változókat az automatikus üzenetekben?

A használható változók listája a szerkesztőablak mellett található. Minden használható változót dupla kapcsos zárójelbe kell tenni ilyen formában: [[surveyname]]
vissza a lap tetejére ^

4.9 Használhatók a változók hivatkozásként?

Igen. Jelölje ki az értesítő e-mail hivatkozni kívánt szövegrészét és kattintson az e-mail szerkesztő gombsorán a Hivatkozás beillesztése/módosítása gombra! A hivatkozás mezőbe írja be dupla kapcsos zárójelek között a kívánt változót!
vissza a lap tetejére ^

4.10 Hibás link van a minta e-mailben. Mi ennek az oka?

Minta e-mail küldésekor a program nem tesz lehetővé kitöltést, ezért nem élő hivatkozás kerül bele a minta levélbe, hanem a [[surveylink]] változó. Minden más adat vagy használt változó valós lesz benne és megegyező lesz az élesben kiküldött e-maillel.
vissza a lap tetejére ^

4.11 Több kitöltőt szeretnék hozzáadni. Hogyan tegyem?

Akár hosszú Excel listából is hozzáadhatók kitöltők: Kattintson az Új célcsoport hozzáadása gombra a Közzététel menüben, adjon nevet a célcsoportnak és egyetlen beillesztéssel akár több száz kitöltőt rendelhet a kérdőívéhez!
vissza a lap tetejére ^

4.12 Hogyan ellenőrizzem, hogy a kitöltőim biztosan megkapták-e az értesítéseket?

Érdemes lehet saját e-mail címünket is hozzáadni a kitöltőkhöz, hogy mi is értesüljünk az értesítésekről a kitöltőkkel együtt. Ha ezt nem szeretné, használja a Minta e-mail küldése funkciót!
vissza a lap tetejére ^

4.13 Honnan tudom megállapítani, hogy a kérdőívem publikálva van-e?

A Kérdőíveim oldalon a kérdőívek neve előtt szereplő ikonok mutatják a kérdőív sátuszát.
  • A nem publikált kérdőívet egy kitöltetlen kérdőív ikonnal jelölünk, ami előtt egy ceruza van. Ez jelzi, hogy a kérdőív szerkesztése még tart.
  • A publikált kérdőívet egy üres kérdőív ikonnal jelölünk, amin egy zöld háromszög jelzi, hogy a kitöltés éppen zajlik.
  • A befejezett kérdőívek esetén egy kitöltött kérdőívet jelképező ikon jelenik meg a kérdőívek előtt.
A kérdőív szerkesztésekor a menüsor elemei fölött végig látható a kérdőív státusza.
vissza a lap tetejére ^

4.14 Publikáltam a kérdőívem, mégis hibaüzenetet kapok a kérdőív linkjére kattintva. Miért?

A kérdőív publikálása után megesik, hogy a kérdőív linkjére kattintva nem jelenik meg a kitölthető kérdőív, hanem hibaüzenetet kapunk. Ennek az az oka, hogy ha a kitöltők köre zártra van beállítva, csak a hozzárendelt kitöltőknek lesz jogosultságuk a kérdőív kitöltéséhez. (A kitöltők az automatikus üzenetekben lévő egyedi link alapján jutnak majd el a kitöltő oldalra.) Ha azt szeretné, hogy a linkre kattintva azonnal kitölthető legyen a kérdőív azonosítás nélkül, vonjuk vissza a közzétételt, majd az Alapadatok menüben módosítsuk a kitöltők körét nyitottra! Mentés után a közzététel dátumának újbóli megadása szükséges a publikáláshoz.
vissza a lap tetejére ^

4.15 Hogyan vonhatom vissza kérdőívem publikálását?

Kérdőív publikálásának visszavonása a Közzététel menüpontban, a Közzététel adatai részben a Közzététel visszavonása gomb megnyomásával lehetséges. Ekkor a Kitöltés kezdete és Kitöltés vége mezők újból üresek lesznek, s a kérdőív státusza Publikáltról Nem publikált státuszra vált.
vissza a lap tetejére ^

4.16 Hogyan hosszabbíthatom meg a kitöltési időszakot?

A kitöltési időszak végének új időpontja a kitöltés vége mező mellett található naptár ikon segítségével választható ki. A módosítások az oldal alján található Mentés gombra kattintva lépnek érvénybe.
vissza a lap tetejére ^

4.17 Egy kérdőívhez több kitöltési időszakot is kezel a program?

Nem. Egy kérdőívhez egy kitöltési időszakot kezel a program, ezért ha a közzétételt visszavonjuk és új kitöltési időszakot definiálunk, a riportokban és a statisztikákban csak az utoljára definiált kitöltési időszak adatai fognak megjelenni, a korábbiak nem. Ahhoz, hogy a korábbi felmérés adatai ne vesszenek el, javasoljuk a kérdőív másolását és a másolat közzétételét.
vissza a lap tetejére ^
Eredmények feldolgozása

5.1 Mi az a válaszív?

A válaszív az egy kitöltő által megadott válaszok előnézete. A programban pont ugyanúgy jelenik meg a válaszív, ahogy a kitöltő megadta a kérdésekre a válaszokat.
vissza a lap tetejére ^

5.2 Milyen adatok nyerhetőek ki a kérdőívből?

A kérdőív sablonjának mentésével kinyerhető a teljes sablon, amely a kérdőív szerkezetét és a megjelenésére vonatkozó beállításokat tartalmazza. A válaszok exporttal nyerhetőek ki a Riportok menüpontban, így összesen két fájlban menthető a kérdőív és a válaszsorok. Válaszok importjára jelenleg nincs lehetőség a programban.
vissza a lap tetejére ^

5.3 Hol és mikortól tekinthetem meg az eredményeket, részeredményeket?

A kérdésre adott válaszok megtekinthetőek a kitöltési időszak alatt is. A főmenüben kattints a Riportok gombra (oszlopdiagramot ábrázoló gomb a kérdőív neve mellett) a riportok és a válaszívek (az egy felhasználó által adott összes válasz előnézete) megtekintéséhez. A riportok a kérdésre beérkezett válaszok összesítését tartalmazzák. Riport generálásakor mindig az aktuális állapotra vonatkozó eredmény jön létre.
vissza a lap tetejére ^

5.4 Hogyan értelmezzem az export fájl tartalmát?

Az export fájlban a sorok a válaszíveket jelentik. Az első oszlop a kitöltés sorrendjének megfelelő számot (válaszív sorszámát) tartalmazza, a második oszlop a kitöltöttség teljességét, a további oszlopok pedig a kérdésekre adott válaszokat.
vissza a lap tetejére ^

5.5 Mit jelentenek az egyesek és a nullák az export fájlban?

Ahol listából kerülnek kiválasztásra az értékek, ott a kiválasztott értékek 1-es, a nem kiválasztottak 0 értéket kapnak. Ahol sorrendet kell állítania a kitöltőnek, ott a sorrendben elfoglalt helyezés jelenik meg.
vissza a lap tetejére ^

5.6 Túl széles az export fájlban az oszlop, nem látom az eredményt. Mit tegyek?

CTRL+A (vagy Cmd+A Mac esetén) kombináció segítségével az összes cella kijelölhető. Minden kijelölése után a cellák közti elválasztó vonalat elhúzva (oszlopok szélességének állításával) csoportosan lehet méretezni az oszlopok szélességét.
vissza a lap tetejére ^

5.7 Milyen adatelemző eszközöket használhatok az eredmények elemzésére?

Office súgó: Statisztikai elemző eszközök
Kimutatások készítése
vissza a lap tetejére ^
A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni További információ ELFOGADÁS